Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday! Maar hoe “Blue” is Blue Monday eigenlijk? Blue Monday is bedacht door een Britse Psycholoog Cliff Arnall in 2005.  Op deze dag zouden mensen zich treurig en neerslachtig of zelfs weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit, dat de goede voornemens mislukt zouden kunnen zijn, vakanties lijken ver weg en maandag is het begin van de werkweek. Een belangrijke factor zou dan natuurlijk ook nog het licht zijn.. Korte dagen en lange avonden/nachten… Er is zelfs een formule voor :  [w + (D-d) x Tq] M x Na

W = maat voor het weer

D = Schulden

D maandelijks salaris

T= hoelang geleden het kerst was

Q=Hoe goed houd je je voornemens vol

M=Motivatie niveau

Na= Gevoel om aktie te ondernemen

Eenheden in de variabelen worden niet aangegeven.

Blue Monday is een hele normale dag, hooguit kan het op deze tijd van het jaar, wat slechter weer zijn, maar ja, daar zijn we aan gewend, verder zijn de dagen alweer aan het “lengen”. Als je gisteren om 18.30 uur even naar buiten was gegaan, had je een prachtige, heldere “blauwe “ lucht kunnen zien!… Kop op! De dag is snel voorbij en die voornemens? Gewoon niet meer maken. Wees gelukkig in wat je doet en Pluk de dag!

Ga vooral lekker naar buiten tussen de middag om licht te “tanken”. Want het is nog altijd zo, dat je op kantoor als het “goed verlicht “is 500 lux hebt, maar buiten minimaal 10 000 lux, zelfs bij bewolking! Lopen dus!  Je voelt je daarna veel beter, wedden?