Wanneer de zon onder gaat, vormt de lichtontwerper de wereld. Onze adviezen zijn altijd functioneel, aantrekkelijk en verantwoord. Zo brengen wij het juiste licht op de juiste plek.

Voor Horse Centre Pirouette ontwierpen wij verlichting voor het gehele terrein. Door goed te kijken naar de locatie en het omliggende gebied, is er nu verlichting op wedstrijdniveau zonder de natuur lastig te vallen.

Analyse

Een goede analyse vooraf is essentieel bij het ontwerpen van verlichting. Rekening houden met de behoeften van de gebruikers kan bijvoorbeeld leiden tot Human Centric Lighting, waarbij de verlichting wordt aangepast aan de natuurlijke behoeften van mensen, wat kan bijdragen aan een verbeterde gezondheid en welzijn. Voor industriële verlichting kan een goede analyse resulteren in energiezuinige en kosteneffectieve oplossingen die de veiligheid en productiviteit verhogen. Architectonische verlichting profiteert van een analyse die de visuele hiërarchie van een  ruimte benadrukt en de aandacht vestigt op specifieke kenmerken van een gebouw. Diervriendelijke verlichting kan worden bereikt door rekening te houden met de behoeften van dieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van lichtkleuren die minder storend zijn voor nachtdieren of het minimaliseren van lichtvervuiling. 

Werkwijze

Ons ontwerpproces begint met het verzamelen van informatie over het project en de doelgroep. Vervolgens starten wij met schetsmatige ideeën en verschillende concepten. Deze concepten worden objectief geëvalueerd en aangepast in samenwerking met de klant. Het proces is iteratief en leidt zo tot het best mogelijke ontwerp. Daarnaast stelt deze werkwijze ons in staat om al in een vroeg stadium bij te sturen. Ook zijn onze ontwerpen transparant doordat wij altijd onze uitgangspunten, ontwerpkeuzes en discussiepunten vermelden.

Bij het ontwerp van de koepel van de Delftsepoort zijn er ter verkenning van vorm en lichtconcept, snelle schetsmatige studies uitgevoerd. Het resulterende ontwerp doet eer aan de architectuur terwijl de balans tussen licht en donker behouden blijft.

Voor een nieuw studentencomplex op de Westewagenstraat in Rotterdam deden wij onderzoek naar lichtvervuiling. Zo realiseerde wij hier prachtige gevel verlichting zonder lichthinder.

Lichtberekening

Waar vroeger ruwe lichtberekeningen werden gemaakt met pen en papier zijn er inmiddels geavanceerde simulatie programma's beschikbaar. Deze simulaties schetsen een zeer accurate weergave van de realiteit. Hiermee is vooraf te bepalen of een ontwerp voldoet aan de laatste normen en keurmerken. Denk hierbij aan veilige noodverlichting, potentiële lichthinder of verwachtte milieu impact. Zo verzeker je dat het juiste licht op de juiste plek terecht komt.

Visualisatie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Door middel van realistische simulaties kunnen wij bijna fotorealistische renders maken. Hiervoor bouwen wij jouw object of ruimte vanaf de grond op of werken wij met een door jouw aangeleverd model. Ons brede software pakket stelt ons in staat om met vrijwel elk bestand aan de slag te gaan. Al is voor een eerste impressie niet veel nodig. Ook met een enkele foto overdag, kunnen wij al een nachtelijk beeld schetsen.

3D visualisatie technieken maken het mogelijk een ruimte te verlichten voordat deze überhaupt bestaat. Hierbij maken de details dat een impressie gaat leven.

Voor het VARO hoofdkantoor is deze unieke lichtlijn ontworpen in dezelfde vorm als de vergadertafel, waardoor een harmonieus en naadloos geheel ontstaat tussen verlichting en meubilair.

Maatwerk

Ook wanneer een project vraagt om een ontwerp op maat, ben je bij ons aan het juiste adres. Van maatwerk oplossingen tot je eigen unieke armatuur. Wij hebben industrieel ontwerpers in dienst die nauwe contacten met productie bedrijven hebben, zo is geen uitdaging te groot. Wanneer je nog geen eindresultaat in gedachten hebt, denken wij graag mee. Zo komen we samen tot een ontwerpoplossing die wenselijk, realistisch en rendabel is.

Service

Onze diensten stoppen niet bij ontwerpen. Je kunt bij ons terecht voor al uw licht-technische vraagstukken. Zo helpen wij je graag bij het vinden van een geschikte installateur. Ook zijn wij in te huren om een professionele lichtmeting op locatie uit te voeren. Naast lichtadvies geven wij ook adviezen over de nieuwste sturingstechnieken. Van bediening met uw smartphone tot grote mesh netwerken. Tot slot kunt u bij ons voor elk lichtontwerp vrijblijvend een product offerte aanvragen.

Wanneer je zeker wilt zijn van de juiste lichtniveau, kan je ons inhuren voor een lichtmeting. Hiervoor gebruiken wij altijd geijkte meetinstrumenten en de voorgeschreven meetmethoden.

Casambi is een draadloos lichtbesturingssysteem dat gebruikmaakt van Bluetooth Low Energy-technologie om armaturen te bedienen en te regelen. Het biedt verschillende mogelijkheden en functionaliteiten om de verlichting aan te passen en te beheren.

Smart lighting

We hebben uitgebreide ervaring in het ontwerpen, installeren en optimaliseren van slimme verlichtingssystemen met behulp van Casambi-technologie. Wij begrijpen de subtiele nuances van licht en hoe dit de sfeer, productiviteit en energie-efficiëntie kan beïnvloeden. We zijn toegewijd om jouw visie werkelijkheid te maken en een verlichtingssysteem te ontwikkelen. Van het creëren van gepersonaliseerde lichtscènes tot het integreren van Casambi met andere slimme systemen, staan wij klaar om jou te begeleiden en te adviseren. We begrijpen dat elk project uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect zijn afgestemd op jouw situatie.

De deur van onze ontwerp afdeling staat altijd open! Je vindt ons op de Mullerpier in het hart van Rotterdam. Kom bij ons langs of stuur een mail naar ontwerp@lichtnl.nl.