Balen voor vandalen: leuningverlichting op Amsterdam RAI

Balen voor vandalen: leuningverlichting op Amsterdam RAI

Dankzij speciale leuningverlichting is station Amsterdam RAI sinds kort van onder tot boven helder verlicht. Wel zo veilig voor de vele forenzen en bezoekers die dagelijks passeren… balen voor tasjesdieven en vandalen.

De nieuwe leuningverlichting op station Amsterdam RAI – van het fabricaat Insta – is een primeur in Nederland. Met het experiment wordt onderzocht of het aanbrengen van verlichting helpt het aantal incidenten op het station te verminderen. Zakkenrollerij bijvoorbeeld, vernieling of straatroof. De verlichting werd gemonteerd door BAM Amsterdam en is – dankzij de IK10 behuizing zelf ook helemaal “vandaalproof”.

LICHTNL werpt ander licht op stations
Traditionele verlichting op stations is vaak niet toereikend om alle hoeken en kieren te verlichten. En bovendien moeilijk te vervangen door de hoge plafonds. Met de leuningverlichting op station RAI lijken al die problemen verleden tijd. Nog een groot voordeel: de verlichting is nu ook geschikt voor 230 Volt, waardoor drivers overbodig zijn.

Geïnteresseerd in dit project van LICHTNL? Neem voor meer heldere informatie contact op met Ali Haider op 06-13 14 59 60.