Nieuwe verlichting voor hoofdperron Maastricht

Nieuwe verlichting voor hoofdperron Maastricht

LICHTNL, Technische Unie Maastricht en Electro Duyckers BV hebben samen de nieuwe verlichting van station Maastricht verzorgd. Het hoofdperron is nu voorzien van eigentijdse en milieubewuste LED-verlichting: het juiste spoor voor de toekomst.

Een nieuwe lichtinstallatie die voldoet aan de hedendaagse normen, én weer voor lange tijd goed licht op het hoofdperron geeft. Dat was de wens van ProRail voor station Maastricht. Het lichtniveau moest omhoog, maar zonder in te boeten op milieuvriendelijkheid. Om dit voor elkaar te krijgen, sloegen LICHTNL, Technische Unie Maastricht en Electro Duyckers BV de handen ineen. LICHTNL maakte een plan met Pracht Apollo armaturen, groothandel Technische Unie Maastricht zorgde voor levering en Electro Duyckers BV uit Maastricht legde de installatie aan.

Drie partijen, één prachtig resultaat
De nieuwe verlichting moet onder meer zorgen voor een beter zicht en dus een veiligere omgeving voor reizigers en medewerkers in het openbaar vervoer. “We denken zeker dat dit is gelukt”, zegt Theo van der Velden, directeur LICHTNL. “De oude armaturen op het station waren echt aan vervanging toe. We zijn erg tevreden over de heldere samenwerking en het prachtige resultaat.”

Apollo van Pracht

Een van de wensen van ProRail was armaturen die wegvallen tegen de betonnen kappen van het station. Daarom koos LICHTNL voor de Apollo LED-armaturen van Pracht en spoot de afgesloten behuizing van glasvezelversterkt polyester in de kleur RAL 9006. Een robuuste betonkleur. Dankzij duurzaam materiaalgebruik zoals krachtige ledlampen, verouderingsbestendige siliconen en roestvrij staal is de nieuwe verlichting nu klaar voor vertrek.

Uitvoer

Als vanzelfsprekend diende gedurende de uitvoer, welke strak gepland was, de overlast voor de reizigers zoveel mogelijk beperkt te blijven; een van de vele eisen van ProRail in dit project was dat iedere avond alle verlichting op de perrons in bedrijf diende te blijven omwille van de veiligheid. “We zijn hier goed in geslaagd”, licht Ingmar Duyckers, directeur Electro Duyckers BV toe. “Mede door een solide werkvoorbereiding, inzet van een dubbele uitvoerploeg, verschuiving van de werkzaamheden naar de daluren en weekenden en goede inzet van onze uitvoerende monteurs hebben we ook dit project wederom tijdig en naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever opgeleverd.”