Het superduurzame Yuugn en LICHTNL gaan samenwerken

Het superduurzame Yuugn en LICHTNL gaan samenwerken

Een biologisch afbreekbare, extreem lichte en energiezuinige armatuur zonder verpakkingsmateriaal. Dat is de duurzame droom die Yuugn heeft waargemaakt. Vanaf nu werkt dit milieuvriendelijke merk samen met LICHTNL en zijn hun innovatieve armaturen bij ons verkrijgbaar.

Wat de armaturen zo speciaal maakt, zijn bijvoorbeeld de 3D-geprinte onderdelen die 100% biologisch afbreekbaar zijn. En dankzij het lichte gewicht zorgt het transport voor een stuk minder CO2-uitstoot. Ook is er geen verpakkingsmateriaal meer nodig. Yuugn levert de armaturen namelijk in Zero Waste-trolley’s, die ze na afloop van je project ophalen en voor de volgende levering gebruiken. Zo levert de bezorging geen afval op.

De pluspunten van Yuugn op een rij

Maar dat zijn zeker niet de enige voordelen van de Yuugn-armaturen. Dit kan je nog meer verwachten:

  • Extreem energiezuinig. De armaturen zijn niet alleen duurzaam tijdens de productie en het transport, maar ook tijdens het gebruik. Ze zijn extreem energiezuinig dankzij de leds die 160 lumen per watt opbrengen.
  • Lange levensduur. De verlichting gaat gegarandeerd 100.000 branduren mee. Dat komt neer op ongeveer 25 jaar.
  • Een natuurlijk lichtritme. Alle armaturen hebben een Tunable White-uitvoering. Dat is lichtsturing waarmee het licht automatisch verandert van warm wit naar koel wit, afhankelijk van de tijd van de dag. Dat is goed voor het biologische ritme, welzijn en humeur van mensen.
  • Zelflerend systeem. Als je kiest voor de uitvoering met AI (artificial intelligence), zijn je armaturen voorzien van het ActiveAhead-systeem. Dit systeem is zelflerend en voorspelt waar licht nodig is, zodat je energie en kosten bespaart.

Van downlight tot inlegarmatuur

Op dit moment heeft Yuugn 3 verschillende armaturen: een downlight (DARWIN), een inlegarmatuur voor systeemplafonds (ZIP moduul 60) en een armatuur voor bandrasterplafonds (ZIP bandraster). De DARWIN is zo licht dat je geen montageplaat voor zachte plafonds nodig hebt. Verder is de ZIP moduul 60 heel makkelijk te monteren en is d