Toekomst sportveldverlichting dankzij subsidies dichtbij

Toekomst sportveldverlichting dankzij subsidies dichtbij

Steeds meer sportclubs winnen advies in bij ons over betere armaturen. Waarom? Omdat wij op sportpark Ubachsberg in het Limburgse Voerendaal met EWO-armaturen hebben laten zien wat de toekomst van sportverlichting is. Samen met lichtontwerper Rob Trieling ontwikkelde LICHTNL een plan waar sporters én omwonenden warm van worden.

Het veld van voetbalvereniging RKVV ligt in een prachtige omgeving – maar ook middenin een woonwijk. De oude verlichting zorgde daar voor veel lichtoverlast. Hoog tijd voor nieuwe verlichting dus. Daarom plaatsten wij EWO- armaturen.

Het voordeel van EWO-armaturen? Naast dat ze alleen naar beneden stralen, waardoor omwonenden geen lichtoverlast meer ervaren, zijn deze lampen ook nog eens ontzettend energievriendelijk. Sinds de nieuwe verlichting op de sportvelden is het voor clubleden mogelijk tot laat te trainen, zonder dat de omwonenden er hinder van hebben.

Nederland telt ruim 60.000 sportvelden. En lang niet al deze sportvelden zijn op een omgevingsvriendelijke en duurzame manier verlicht. LICHTNL is voorloper op het gebied van duurzame en omgevingsvriendelijke verlichting voor sportvelden. En als je denkt dat deze verlichting een grote hap uit jouw investeringsbudget neemt, heb je het mis. Subsidie aanvragen voor energiebesparende en slimme sportveldverlichting is namelijk makkelijk. Het is zelfs zo dat stichtingen vijftien procent en verenigingen tot wel dertig procent van hun materiaalkosten vergoed krijgen.

Wil je ook gebruikmaken van de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties (EDS)? Controleer dan of jouw vereniging voldoet aan de volgende twee voorwaarden: 


  • De Vereniging of Stichting betaalt de energierekening zelf
  • De vereniging is aangesloten bij een sportbond die is aangesloten bij NOC-NSF

 Natuurlijk kun je ook altijd terecht bij LICHTNL voor meer informatie of ondersteuning.