Duurzame initiatieven: slimme zonnepanelen en laadpunten voor elektrisch rijden

Duurzame initiatieven: slimme zonnepanelen en laadpunten voor elektrisch rijden

LICHTNL blijft natuurlijk niet achter op het gebied van duurzaamheid. Zo zitten wij er hier heel duurzaam bij dankzij het zonnepanelenproject dat we samen hebben opgezet met P Van Der Velden Lease.

Wat hebben we gedaan? We plaatsten 268 panelen op het dak van ons pand. Deze 268 panelen zijn met optimizers, per twee panelen aan elkaar gekoppeld. Zo krijgen we een nauwkeurige monitoring van de panelen. De stroom die onze panelen opwekt, wordt vervolgens door twee omvormers omgezet van gelijkstroom naar wisselstroom (230 Volt). Voordat de stroom wordt gebruikt door onszelf of wordt terug geleverd aan het stroomnet, wordt die door twee bruto productiemeters gemeten. Voor deze zonnepanelen is een SDE+ subsidie afgegeven door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met een looptijd van 15 jaar. Super duurzaam en energiezuinig.

Het aantal elektrische voertuigen neemt toe. En dat is iets wat wij en P. van der Velden Lease ook stimuleren. Sterker nog: P. van der Velden bouwt samen met EMOSS Mobile Systems, bedrijfsvoertuigen om naar volledig elektrisch. En deze voertuigen kunnen wij nu met onze zonne-energie opladen! Hoe? Door middel van Light & Charge. Dit is een lantaarnpaal en laadpaal in één. Het is een combinatie van geavanceerde LED-straatverlichting met laadpunten voor auto's. Deze hypermoderne laadpalen doen perfect dienst als milieuvriendelijke buitenverlichting. Light & Charge kan op termijn bestaande lantaarnpalen vervangen en zo ruim baan maken voor elektrische voertuigen. De producten uit de serie Light & Charge zijn in Nederland exclusief en rechtstreeks verkrijgbaar via LICHTNL.