De opmars naar duurzame verlichting in de openbare ruimte

De opmars naar duurzame verlichting in de openbare ruimte

Bij LICHTNL weten we er alles van; wat de duurzame wensen maar zijn, we hebben voor alles de juiste oplossing! Met onder andere armaturen en systemen van Yuugn, PlanlichtLeipziger Leuchten, securlite en fonroche kunnen wij antwoord geven op de vraag: wat is er allemaal mogelijk?

Duurzame verlichting binnen

De openbare binnenruimtes zoals overheidsgebouwen, bibliotheken, buurthuizen en andere sociale voorzieningen gaan hard mee in het proces van verduurzaming.

Circulaire, biologisch afbreekbare stoffen

De Darwin LED-armaturen van Yuugn zijn gemaakt van een biologisch mengsel van mais. Met natuurlijk hernieuwbare stoffen zetten we al een grote stap richting circulariteit. Ook de houten en natuurlijke armaturen van Planlicht zijn gemaakt van natuurlijk hernieuwbare stoffen; met deze duurzame stoffen blijft er niks schadelijks over voor mens of natuur.

Met slimme besturingssystemen en kunstmatige intelligentie zorgen de natuurlijke armaturen ook nog eens voor flinke energiebesparingen, waardoor het gebruik van schadelijke fossiele brandstoffen wordt verminderd. Net zoals de kosten!

Duurzame verlichting buiten

Er zijn ook complete verlichtingssystemen met zonnepanelen voor nog meer ecologische voordelen. De armaturen en lichtmasten op zonne-energie van Fonroche en Leipziger Leuchten zorgen voor 100% C02 neutrale verlichting. Omdat ze ook niet op het elektriciteitsnetwerk zitten, wordt de omgeving niet blijvend verstoord tijdens installatiewerkzaamheden. 

Met slimme besturingssystemen zorgen ze voor nog meer energiebesparingen, tot wel 90%! 

Armaturen die lang meegaan, met makkelijk te vervangen onderdelen

De verschillende armaturen hebben een lange levensduur, zijn robuust en ontworpen met het idee dat ieder onderdeel makkelijk vervangbaar moet zijn. Dit resulteert in minder materiaalgebruik tijdens, en na de levensduur van de armaturen.