Platek in Nederland ondertussen een bekend gezicht

Platek in Nederland ondertussen een bekend gezicht

De duurzaam en architectonisch ontworpen armaturen van Platek zijn al 35 jaar toonaangevend. Ook in Nederland zijn vele bekende buitenruimtes verlicht met de unieke armaturen van Platek. De Platek armaturen zullen te zien zijn op de LICHTNL stand 3.4.07 op de vakbeurs Openbare Ruimte op 27 en 28 september.

 Platek armaturen zijn van origine architectonisch en kunstzinnig:

  • Achter ieder armatuur zit een verfijnd proces, wat resulteert in een doordacht ontwerp waarmee ook aan toekomstige toepassingen word gedacht
  • Als onderdeel van de Donati groep (metaalbewerking) is Platek zeer gespecialiseerd in het produceren van metalen behuizing van armaturen
  • De armaturen zijn ontworpen om lang mee te gaan, met 5 jaar garantie

In Nederland zijn de armaturen van Platek al een bekend onderdeel van het straatbeeld:

De Brandgrens: Rotterdam (Platek-MEDIO)

Precies 80 jaar na het Bombardement van Rotterdam heeft LICHTNL samen met Platek alle spots van de Brandgrens vervangen met energiezuinige LED met bolle glazen afscherming voor betere zichtbaarheid overdag. De MEDIO grondspots zijn zeer flexibel inzetbaar en voor dit unieke project op maat gemaakt. De bolle glazen afscherming heeft een speciaal gegraveerde brandgrens afbeelding.

Ook de Dubbele Bolder van Den Helder is ook met de MEDIO serie van Platek verlicht.

De Kiltunnel: Dordrecht (Platek-TARGET)

de Kiltunnel kreeg in 2021 een hele make-over met een totaalproject aan binnen- en buitenverlichting. De stijlvolle TARGET schijnwerpers van Platek maken hier een onlosmakelijk onderdeel van uit. Ze zorgen voor het uitstekend uitlichten van het logo van de kiltunnel.

Wil je meer te weten komen?

Manuel Valdez: Adviseur Openbare Ruimte : Manuel@lichtnl.nl

Ali Haider: Adviseur Infra en Industrie : Ali@lichtnl.nl

Arnold van Houwelingen: Teamleider Adviseurs: arnold@lichtnl.nl