Duurzaam. Betrouwbaar. Off-grid. Dit is de straatverlichting op zonne-energie van Fonroche Lighting

Ook de verlichtingsbranche wordt uitgedaagd met kosten- en energiebesparingen, CO2 uitstoot, circulariteit en lichtvervuiling. Bedrijven, overheden en burgers zijn volop bezig met de verduurzaming, de energietransitie en bezuinigingen. Dit zien we ook terug in de bouw en het overvolle elektriciteitsnet. De verlichting op zonne-energie van Fonroche Lighting levert een positieve bijdrage om een deel van deze vraagstukken op te lossen.

Geen aansluitkosten, verlichting los van het elektriciteitsnet, 0% CO2 uitstoot, gegarandeerde kostenbesparing en bijna volledig recyclebaar: dit is Fonroche Lighting.

Straatverlichting op zonne-energie: gegarandeerd 365 nachten per jaar licht!

Dit is een krachtige belofte welke bijna onwaarschijnlijk lijkt. Het systeem is volledig ontworpen om op kosteneffectieve wijze invulling te geven aan de moderne eisen. In het kort:

  • Snelle en goedkopere installatie: geen aansluitkosten van uw netbeheerder
  • Geen stroompunt nodig en te plaatsen waar gewenst
  • 10-12 jaar lang geen onderhoudskosten
  • Geen energiekosten
  • Beweging sensor voor optimaal verbruik (optioneel)
  • Slim beheer voor nog meer besparing
  • 365 nachten per jaar gegarandeerd licht!

Het voorbeeld van Agen, Frankrijk

Door over te stappen naar straatverlichting op zonne-energie kon de gemeente Agen 190 kilometer aan elektriciteitskabels verwijderen in plaats van vervanging van het oude netwerk, waardoor in totaal € 15 miljoen werd bespaard. Daarnaast daalden de kosten voor het verlichten van de stad met wel 50%!

Overal gegarandeerd veilige verlichting

Door het systeem met eigen batterij wordt verlichting gegarandeerd, elke dag van het jaar. Dit bevordert de veiligheid, zowel voor voetgangers als verkeer. Ook voor moeilijke plekken zonder aansluitingsmogelijkheden is dit een perfecte oplossing met minimale impact op natuur en omgeving. Het systeem is gemaakt voor de meest extreme weersomstandigheden en kan temperaturen van -40° tot wel +70° graden aan. Ook voor het Nederlands klimaat is de in-house ontworpen batterij geschikt, zodat de verlichting ook tijdens de periodes met minder daglicht ’s nachts gegarandeerd blijft branden.

Een architectonische uitvoering voor iedere omgeving

Een historisch stadscentrum, een moderne nieuwbouwwijk of een natuurgebied: wat de omgeving maar is, Fonroche Lighting heeft een passende oplossing. Mogelijkheden voor verschillende kleuruitvoeringen en houtafwerkingen zorgen voor nog meer keuzevrijheid.

Duurzaam, circulair en Dark Sky gecertificeerd

De verlichting van Fonroche Lighting is ontwikkeld met een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Uiteraard komt alle energie van de onuitputbare zon, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen en dus ook de CO2 uitstoot verleden tijd zijn. Daarnaast heeft de installatie minimale impact op de omgeving in vergelijking tot standaardoplossingen.

Circulariteit is ook een belangrijk kenmerk van Fonroche Lighting. Minimaal 95% van het product kan worden gerecycled, voor de batterij geldt zelfs 99%.  

Het hele assortiment heeft het label Dark Sky Approved, wat inhoudt dat onnodige lichtvervuiling wordt voorkomen voor een gezonde en ongerepte natuur, met daarnaast een sterrenhemel die behouden blijft voor toekomstige generaties.